Burnontige is een typisch ardeens dorpje aan de rand van de weiden en bossen, Kalm, rustig, vredig, de stilte is er aanwezig

De reputatie van de Ardennen kent iedereen, zij staat synoniem voor kalmte, gemoedelijkheid, wellness.  Zijn bossen en weiden liggen bezaaid met dorpjes, het een al pittoresker als het ander, rijk aan legenden, tradities en gastronomische specilaiteiten. Zij die da ardennen hebben beleeft en de zuiver lucht hebben geproefd, missen zeker kans om terug te komen.

Daar er altijd iets nieuw valt te beleven of te bekijken : een namidag in het dorpje Redu, een dorpje volledig gewijd aan boeken, een safari in "Le Monde Sauvage" of een bezoekje an de grotten van Remouchamps, een wandeltocht langs de ontelbare wandelpaden, een kayak afvaart van de Ourthe... Zoek je restaurant of wil je winkelen, dan heb je de keuze uit vlakbij zijnde Ferrières, Aywaille of waarom ook niet de markt "Petite Batte" in Bomal op zondagmorgen. Het is praktisch onmogelijk om u een uitvoerige lijst van alle ardeense attracties voor te leggen, we moeten u dus met tevreden stellen met dit voorproefje.

Hieronder vindt u enkele foto's van onze ardennen... Open wijd uw ogen, deze landschappen zijn belgisch!